Въпреки ,че се правят постоянни мащабни изследвания върху Е-тата, които най-често срещаме върху етикетите на продуктите и се говори за тяхното пагубно влияние върху организма и здравето на човека, те не спират да присъстват в нашето ежедневно меню. В така наречените хранителни добавки попадат особенно опасните: подобрители и фиксатори на цвета / например на колбасите и месото/, кансерванти като нитратите и нитритите, както и повечето оцветители и някои подсладители.
Аспартам (E951), по-известен като Nutrasweet и Equal, често се среща в храни, обозначени като “диетични” или “без захар”. Аспартамът се смята, че е канцерогенен и съдържа повече доклади за нежелани реакции, отколкото всички други храни и хранителни добавки, комбинирани. Аспартамът не е ваш приятел. Аспартамът е невротоксин и канцероген. Известно е, че може да доведе до ерозиращата интелигентност или краткотрайна памет, компонентите на този токсичен подсладител могат да доведат до голямо разнообразие от заболявания, включително мозъчен тумор, болести като лимфом, диабет, множествена склероза, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер, фибромиалгия и хронична умора, като депресия и тревожност, замаяност, главоболие, гадене, умствено объркване, мигрена и гърчове.
Калиевият ацесулфам е сравнително нов изкуствен подсладител, открит в продуктите за печене и желатина, не е напълно тестван и е свързан с бъбречни тумори. Може също да се срещне в диетична сода, различни десерти, дъвка и напитки без захар, печени продукти, подсладители за трапезария, зърнени закуски, витамини за дъвчене, паста зъби и мн.др.
Високо-фруктозен царевичен сироп (HFCS) е високо рафиниран изкуствен подсладител, който се превърна в номер едно източник на калории в Америка. Той се среща в почти всички преработени храни. HFCS повече от всяка друга съставка, повишава нивата на LDL (“лошия”) холестерол и допринася за развитието на диабет и увреждане на тъканите, сред другите вредни ефекти е и напълняване. Среща се в: повечето преработени храни, хляб, бонбони, ароматизирани кисело мляко, салатни дресинги, консервирани зеленчуци, зърнени храни.
MSG е хранителна добавка – аминокиселина, използвана като подобрител на вкуса в супи, салатни дресинги, чипс, замразени предястия и много други полуфабрикати. MSG е известен като ексцитотоксин, вещество, което прекомерно пречиства клетките до степен на увреждане или смърт. Изследванията показват, че редовната консумация на МСГ може да доведе до нежелани странични ефекти, които включват депресия, дезориентация, увреждане на очите, умора, главоболия и затлъстяване. MSG въздейства върху неврологичните пътища на мозъка и освобождава функциите “Аз съм пълен”, което обяснява ефекта от наддаването на тегло. Съдържа се в: Китайска храна (китайски ресторантски синдром) много закуски, чипс, бисквитки, подправки, повечето продукти на Campbell Soup, замразени храни - полуфабрикати.
⇒Натриев глутамат - една от най-вредните добавки, особено кагато сте на диета.
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!
Лумброкиназа (Lumbrokinase) е фибринолитичен ензим, който се извлича от червеи, а по-конкретно от Lumbricus rubellus, общо известен като червей на кръвта.…
Правят се научни изследвания върху възможностите на Eucommia Ulmoides да помага за понижаване на кръвното налягане, и предотвратяване на усложнения…
Triphala детоксикация и здраве за стомашно - чревния тракт Индийските лечители смятат, че билковата смес от тези три плода : Бибхитаки, Харитаки…
Натурални средства, които влияят най-много в случай на алергия Имуннта система реагира на алергените като на враг за организма и започва…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2023 Всички права запазени FHL.BG