Калциев лактат е неутрална сол, с която се свързва калцият, за да се усвои от организма. Когато се свърже с млечна киселина, се образува калциев лактат, като тази киселина няма нищо общо с лактоза или млякото. Мускулите използват calcium lactate, при горенето на въглехидрати в анаеробна среда.
От Калциев лактат се нуждаят хора, които имат хроничен недостиг на калций, различни кожни заболявания, бременни или кърмещи жени, жени в менопауза, пациенти, употребяващи диуретици и антиконвулсанти, латентна тетания- представляващо специфично мускулно заболяване страдащи от често кървене, диария, при хипотиреоидизъм и остеопороза и др.
♦Now Foods Calcium Lactate 250 tab
Какви са предимствата и недостатъците на калциевия лактат за хората
Основната съставка в калциев лактат съдържа калций, който е много важен за човек. Лекарите препоръчват да се използва от бременни жени, кърмещи майки, растящи деца, жени след менопауза, при различни видове алергии, кожни заболявания, висока пропускливост на кръвоносните съдове и др. Веществото ще бъде полезно за тези, които бързо губят калций поради хронична диария. Калцият осигурява нормално съсирване на кръвта и предаване на нервни импулси. Веществото се използва и за обогатяване на храната с калциеви йони, тъй като съдържа много повече лактат, отколкото в калциев глюконат и има добра усвояемост без излишно дразнене на лигавиците или стомаха.
Противопоказания и странични ефекти
Ако се предозира или се прекали с употребата на продукта може да се появят киселини или други стомашни проблеми.
Желателно е да не се използва калциев лактат, от хора които са с: вродена непоносимост към лактоза, хиперкалцемия- високи нива на калций, причинена от метастази в костите, саркоидоза - вид белодробно заболяване. Добре е да се консултирате преди прием на продукта с лекар, ако страдате от атеросклероза и тромбоза, сърдечно или бъбречно заболяване, както и за лекарствени взаимодействия!
Използването на калциев лактат в хранителната промишленост
Необходимостта от Калциев Лактат за хранителната промишленост се дължи на факта, че добавката подобрява структурата на продуктите и техния вкус. Той се използва и като регулатор на киселинността, втвърдител, заместител на солта и др. При производството на желе, плодови десерти или конфитюри, калциев лактат се използва като желираща сол - за да се придаде плътност на продукта. Калциевият лактат се добавя към плодови сокове, пакетирани храни, сладкарски изделия и по този начин се обогатяват с калций. E327 се използва в хлебарството, като по този начин подобрява качеството на брашното. Калциевият лактат се добавя към варени, варено-пушени и пушени, чернодробни колбаси, сирене, нарязани месни продукти. Тук Калциев Лактат играе ролята на веществото, което подобрява микробната стабилност на продуктите, като им позволява да увеличат срока на годност, вкуса и др. Увеличаването на срока на годност на хранителните продукти е възможно поради факта, че калциевият лактат инхибира патогенните бактерии E-coli, Listeria, Salmonella, Staphylococcus, агенти за ботулизъм и млечнокисели бактерии.
E327 - Калциев лактат (Calcium lactate) се използва широко при засилена нужда на организма по една или друга причина от калций, защото се усвоява много по-лесно, както и като антиоксидант, недопускаш окисляване в хранителните продукти!
Как организма реагира при стрес и кои Витамини и минерали помагат Какво е стрес Когато сме изправени пред необичайна ситуация или когато…
Какво представлява Натурална яйчена мембрана? NEM Естествена мембрана от яйчени черупки революционно решение за здрави кости, сковани…
Какво представлява ZMA? ZMA добавка се състоят от цинков monomethionine и аспартат (30 мг), магнезиев аспартат (450 мг) и витамин B 6 като пиридоксин…
Защо трябва да завишим прием на цинк при диета Цинк е важен за продукцията на хормоните на щитовидната жлеза. Той поддържа стойностите…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2021 Всички права запазени FHL.BG