Лизин добавка, за лечение на херпес
ПРИЕМ НА ЛИЗИН ПОЛЗИ
- Лизинът има мощно противовирусно действие, повлиява вируси причинители на херпеси, както и такива предизвикващи проблеми на респираторната система и гърлото.
- Лизин херпес : използва се за лечение на вирусът причинител на herpes simplex labialis.
- Тази аминокиселина подпомага усвояването на калций, което се отразява добре на костната тъкан.
- Стимулира се имунитета прием на лизин и витамин с.
- Тази полезна аминокиселина взима участие в изграждането на много важни ензими, антитела и хормони.
- За образуване на колаген е добре да се приема допълнително под някаква форма ллизин.Възстановява наранени тъкани.
- Смята се, че комбинацията на аминокиселините лизин и пролин, може да се използва ,като естествена защита от развитие на ракови клетки .
- Подобрява възстановяването на организма, използва се за подобряване спортните постижения.
- Азотния баланс при възрастни се поддържа в много добро състояние.
- Понижава високите нива на триглицериди в кръвния серум е друго свойство на лизина.
В магазин фитнес и здраве може да изберете между следните варианти Лизин цена:
⇒L-Lysine 500 мг 100таб Now Foods
⇒Haya labs l-lysine-500mg-100-vcaps
⇒L-Lysine 1000 mg 60 табл NATURE'S BOUNTY
⇒Solgar l-lysine 500mg. / 50 caps.
Въпреки ,че маргаринът, е спряган като един от най-вредните продукти, не трябва да се пренебрегва факта, че той има най-голямо съдържание на L-Lysine.
Страдащите от херпесния вирус могат да наблегнат също на сиренето във всичките му разновидности, както и на кашкавал,като източник на тази аминокиселина. Млечно-киселите и млечните продукти,като сметана, масло и сладолед също набавят Лизин.
Хранителни източници на лизин са плодовете като: папаята, мангото и авокадото. Много полезни в това Сушените ябълки, круши, кайсии и смокините също набавят тази аминокиселина.
Цвеклото, червените домати, различните видове риба, както и таз част от месото, която е бедна на мазнини, също имат съдържание на Lysine.
Важно е да се знае, че в храните аминокиселините аргинин и лизин, вървят винаги заедно, но за да имаме противохерпесен ефект от консумацията на даден продукт -трябва да преобладава лизина. А в тестените произведения и зърнените храни преобладава аргинин, затова е необходимо да добавите задължително източник на лизин ,за да има превес .
Л-лизин противопоказания
Трябва да се внимава с храни или добавки аргинин, защото може да се увеличи проблема с херпеса или поне трябва да се гледа винаги количеството на лизин да преобладава.
Такива продукти например са всякакъв вид ядки, ориз,лук, чесън, кофеин, шоколад и желатин. Те е добре да се ограничат или да се комбинират с такива храни, които пък съдържат лизин.Например, добавяте към кафето мляко или сметана, кисело мляко пък към ядките и т.н.
Странични ефекти лизин : при продължителна употреба на лизин може да се предизвикат стомашни болки и диария. бременни и кърмачки да избягват прием на тази аминокиселина ,въпреки че няма установени опасности. Да не се приема от лица с Бъбречно заболяване.Трябва да се отбележи и факта, че лизин увеличава абсорбцията на калций, което налага да бъдете внимателни при приемът му с калциеви добавки.