Веществата, които увреждат или разрушават витамин Е в организма са железни съединения, синтетичен естроген, хлор или хлорирана вода. Алфа-токоферола е единствената форма на витамин Е, която е активно поддържана в човешкото тяло, затова тя е форма на витамин Е намираща се в големи количества в кръвта и тъканите.Необходим в периода на растежа, в зряла възраст, при бременност, кърмене и усилен физически труд.
Богатите на витамин Е храни са: соя, яйца, риба, семена и ядки, особено в пшеничните и ръжените зародиши.В много от зеленчуците и плодовете-моркови,брюкселско зеле, зелени листни зеленчуци, спанак, обогатено брашно, боровинки, авокадо, ряпа, папая, маслини, пипер, киви , шипките.В растителните масла -фъстъчено ,ленено и др.
Продукт (100 g) Вит. E mg
Най-богатите източници на витамин Е са студено пресовани растителни масла, пшенични микроби, слънчогледови семена, сафлор, и соеви масла.
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!
Гуанабана - плодът, който лекува всичко, помага ли Гравиола за лечение на рак? Гравиола е вечнозелено дърво, на което всяка част- листа, плодове,…
Същност и действие Фенилаланинът е незаменима аминокиселина, предшественик на ключови невротрансмитери, която се намира в много храни…
За какво се използва Бетаин хидрохлорид освен ,че регулира стомашната киселина, помага при запек, газове, подуване и омазнен черен дроб Бетаинът е…
Ползи и мнения за гъба Agaricus Blazei Гъбата Агарикус Блазеи не случайно в древни времена е наричана " божествена гъба " или "златнаили слънчева…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2022 Всички права запазени FHL.BG