Веществата, които увреждат или разрушават витамин Е в организма са железни съединения, синтетичен естроген, хлор или хлорирана вода. Алфа-токоферола е единствената форма на витамин Е, която е активно поддържана в човешкото тяло, затова тя е форма на витамин Е намираща се в големи количества в кръвта и тъканите.Необходим в периода на растежа, в зряла възраст, при бременност, кърмене и усилен физически труд.
Богатите на витамин Е храни са: соя, яйца, риба, семена и ядки, особено в пшеничните и ръжените зародиши.В много от зеленчуците и плодовете-моркови,брюкселско зеле, зелени листни зеленчуци, спанак, обогатено брашно, боровинки, авокадо, ряпа, папая, маслини, пипер, киви , шипките.В растителните масла -фъстъчено ,ленено и др.
Продукт (100 g) Вит. E mg
Най-богатите източници на витамин Е са студено пресовани растителни масла, пшенични микроби, слънчогледови семена, сафлор, и соеви масла.
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!
Едно и също нещо ли са Pycnogenol и Pine bark extract Да, екстрактът от борова кора и пикногенолът са по същество едно и също нещо. Пикногенолът е маркова…
Pine Bark Extract известен още като Пикногенол, се извлича от кората на морския бор (Pinus pinaster) и е изследван за потенциалните му ползи за здравето.…
Nigella sativa лек за 100 болести Маслото от черен кимион се получава чрез студено пресоване на семената на Nigella sativa , малко флорално растение, произхождащо…
Лекарствени гъби при рак и други заболявания Медицинските гъби са известни и използвани в традиционната медицина от хиляди години като…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2023 Всички права запазени FHL.BG