Каприлова киселина ползи
Научно доказано е, че Каприлова Киселина е вид мастна киселина, комбинация от Medium Chain Triglycerides, която помага за здрава чревна флора и предпазва от гъбични инфекции.
Caprylic Acid е много ефективна добавка в борбата с различни видове стомашно-чревни дрожди. Нейното действие е насочено основно към грижа за здравето на стомашно -чревния тракт, като възстановява баланса на здравите бактерии в червата. Обекчава симптомите на болестта на Крон.
Прием на Каприловата киселина спомага за по-доброто състояние на храносмилателната система, като не позволява появата на гъбични образувания .
Мнение за Caprylic Acid, че тази мастна киселина заздравява баланса на чревната флора, като въздейства положително на храносмилането, спомага за по-добро усвояване на храната.
Във форум за каприлова киселина, потребители твърдят, че помага за гъбичното заболяване : кандидоза, пречинена от чревната гъбичката candida. Също така Каприлова киселина таблетки е много ефективна срещу бактерии, които съществуват в липидна среда, защото има способността много лесно да преминава през стените на мастните клетки в организма. Притежава висока киселинност, която разгражда гъбичната клетка. Помага при вагинални гъбични инфекции, гъбички по ноктите и така наречената млечница в устата.
Използва се в помощ при Ешерихия коли, много ефективно се справя и с проблеми на пикочните пътища.
Споделят се и мнения ,че Октанова киселина облекчава възпаления на зъби и венци, както и продължителна кашлица причинена от хроничен белодробен проблем.
Други предимства освен основното, с което повечето хора я свързват , а именно борбата с кандида, каприловата е много ефективно средство и в битката с акнето и други кожни инфекции.
Средно-верижните триглицериди, на които се базира каприловата киселина дават и естествен тласък на имунната система.
Каприловата киселина функционира по същия начин като антибиотиците, но без риск от бактериални мутации, тоест тя има способността да намалява риска от резистентност към тях.
Източници на Caprylic Acid
В природата съдържание на каприлова киселина се открива в палмовото и кокосовото масло , както и в млякото на бозайниците.
⇒Кокосово масло ,в какво се крие тайната му?
Друго име под, което е позната Каприловата киселина, това е октаноична киселина- Octanoic Acid! Трябва да се отчете факта, че освен че има силно антибактреиално действие, тя има свойството много по-бързо дори от глюкозата да повишава енергията.
Каприлова киселина цена:
►Caprylic Acid 600 мг 100 дражета Now Foods
►Maximised Caprylic Acid SOLGAR 100 таблетки
Прием на каприлова киселина:
Приемайте 1 драже, два пъти на ден с храната или което се равнява на дневен прием от 700мг до 1200мг. В зависимост от случая може да се достигне до 2000 мг. дневен прием.
Ундециленова киселина също е вид противогъбично средство, но то е различно от каприловата.
Каприлова киселина странични ефекти
Счита се ,че каприловата киселина е напълно безопасна, ако се се приема по предназначение и в препоръчанат дозировка. При предозиране евентуално може да се наблюдава гадене, повръщане, като цяло стомашен дискомфорт.
С повишено внимание трябва да се използва от бременни и кърмещи жени, както от хора с чернодробни заболявания и с такива ,които имат Дефицит на ацил-КоА дехидрогеназа със средна верига (MCAD), защото те могат да не успеят да я разградят, и да се натрупа в кръвта. При здрави хора черния дроб разгражда каприловата киселина.
Каприловата киселина понижава кръвното налягане, така че ако сте с такова бъдете внимателни.
Каприловата киселина е мощно противогъбично и противобактериално средство, което се справя с редица упорите инфекциозни заболявания!