Както вече сме споменавали, аргинина разчита на ензима синтаза, за да се превърне в N0. За да се извърши тази конверсия в максимална степен е необходима максимална активност на ензима.
Тук идва на помощ пикногенол - флавоноид от кората на крайбрежния бор. Пикногенол стимулира продукцията на NO от аргинин чрез повишаване активността на ензима синтаза.
Ето защо комбинацията на аргинин с Екстракът от пиния-пикногенол е доста добър вариант.
Още малко факти за Pycnogenol:
Пикногенол - в превод - "смес от малки и големи молекули"
Пикногенолът е абсолютно естествена субстанция, открита през 16-ти век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие, които страдали от скорбут, а продължителното плаване ги заплашвало със сигурна смърт. По съвета на един лечител, те били излекувани с помощта на отвара от кората на местни дървета.
Пикногенолът е продукт, който се добива от кора на Европейски крайбрежен бор, растящ в Югозападна Франция (Pinus maritime или Pinus pinaster), изключително богат на хранителни вещества. Екстракът от пиния съдържа комплекс от биологично активни субстанции, принадлежащи към групата на биофлавоноидите. От тази група са идентифицирани над 4 000 представители с добре изразени антиоксидантни свойства.
Химическият състав на пикногенола е добре изучен, той включва: 85% проантоцианиди, 10% органични киселини (кофеинова, феролинова, галова) и 5% вода. Тази добавкапредставлява сложна смес от 40 естествени съставки
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: