Рибата е неразделна част от диетата на всеки бодибилдър. Дори преди да узнаем, че определени мастни киселини са незаменими за нас, повечето видове риба са станали чудесен източник на чист протеин за сериозно занимаващите се със силово трениране. В менюто на днешния културист по-мазните риби като тон и пъстърва също влизат в списъка, благодарение на незаменимите омега-3-мастни киселини. Те не само са полезни за здравето, но и влияят положително върху мускулния растеж, и загубата на мазнини.
Рибите, съдържащи малко мазнини като треска, камбала, морски език и тилапия също са страхотна храна за бодибилдърите. Ако ние ви казваме, че тилапията е чудесна риба с ниско съдържание на мазнини, сигурно се чудите защото по-голямата част от медиите тръбят, че трябва да я избягвате. Това е добър въпрос, на който разбира се имаме отличен отговор. Просто налице е поредният случай, в който учените не се вслушват в здравия разум. Изследователите, които твърдят, че тилапията е по- вредна, отколкото бекона или мазен хамбургер са от Уейк Форест Юнивърсити в Северна Каролина.

Защо са стигнали до този извод? Причината е, че според изследване, тилапията има недобро съотношение между омега-6 мастни киселини и омега-3 мастни киселини.Те са прави в откритието, че съотношението между двата вида в тилапията е между 2:1 и 3:1. Здравословната диета трябва да съдържа съотношение 1:1 или по- малко. Но забележете, че ключовата дума тук е диета. Това не означава, че всяка храна, включена в диетата ви трябва задължително да има такъв коефициент. Просто означава, че в края на деня съотношението между общия прием на омега-6 и омега-3 мастни киселини трябва да е 1:1 или по-малко. Казано с други думи, трябва да консумирате еднакво количество омега-3 и омега-6, или по-малко омега-6, отколкото омега-3. Нуждаете се от определено количество от двете в диетата си. Това, което учените забравят да споменат е, че тилапията е бедна на мазнини риба. Затова, въпреки съотношението между омега-6 и омега-3, тя съдържа много малко от двете. Американското министерство на земеделието описва съдържанието на тилапията по следния начин: едва 2 г мазнини за 100 г. Изследователите от Уейк Форест съобщават, че тилапията съдържа само около 300 мг омега-3 мастни киселини за 100 г. Така че, при съотношение 2:1 до 3:1, това прави само около 600-900 мг омега-6 мастни киселини, Ако консумираш парче тилапия от 200 г, ще приемаш около 1,200-1,800 мг омега-6 мастни киселини. Това не е достатъчно, за да бъде смятано за нездравословно. Нещо повече, ако приемаш под формата на суплемент омега-3, както прави всеки сериозен бодибилдър, доза от едва 1 -2 г иомега-3 мастни киселни ще ти помогне да запазиш съотношението 1:1.
Най-добрите предложения за Рибено масло омега 3
- Дива риба Омега 3 /O.F. Wild fish oil - маслото на три вида диви риби - аншоа, сардина и скумрия.То е отличен източник на омега-3 мастни киселини,молекулярно дестилирана и супер пречистена смес .
- Дива тихоокеанска сьомга |O.F.Wild Pacific Salmon Oil
Прочети още информация за омега 3 Рибено масло:
- Риба-хранителни стойности/диети
- Рибено масло омега 3
- Масло от Крил източник на Омега-3 мастни киселини







