Необходими продукти:
1 голям картоф, 2 пилешки бутчета, брашно с подправки, 1 супена лъжица млян кориандър, 4-6 супени лъжици сметана или кисело мляко, стръкчета пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 °С (ако е на газ - на 7). Печете картофа : 50минути до 1 час, докато омекне. Махнете кожата от бутчетата и ги оваляйте в брашното с подправките. Печете ги заедно с картофа около 40-50 минути, докато добре се изпекат. Поставете мления кориандър на горещ сух тиган и дръжте на огъня, докато потъмнее. Оставете го да изстине. Когато картофът се изпече, разрежете го на две половини. Залейте ги със сметаната или киселото мляко и поръсете с кориандъра. Поставете отгоре пилешките бутчета и леко притиснете. Сервирайте веднага с клонки пресен кориандър.
Калории на порция: 377
Въглехидрати (г): 54,5; енергия: 54% Белтъчини (г): 28; енергия: 30% Мазнини Наситени (г): 2 Мононенаситени (г): 2,5 Полиненаситени (г): 1 Общо енергия от мазнини: 16% Желязо (мг): 2 Калций (мг): 216
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!
Най-често срещаните тежки метали в организма Тежките метали като живак, олово, кадмий и арсен могат да се натрупват в човешкия организъм…
Чувството на студени ръце и крака е често срещан проблем, който може да бъде сигнал за нарушения в кръвообращението. Въпреки че в някои случаи…
Знаете ли, че вашият дневен разход на енергия зависи не само от базалния метаболизъм (BMR), но и от нивото на физическа активност? Изчисляването…
В съвременния свят, където информационният поток е непрекъснат, когнитивната функция играе решаваща роля за успешното справяне с ежедневните…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2025 Всички права запазени FHL.BG