В ябълките учените са открили елемента ,епикатехин полифенол,който има следните ползи за човешкия организъм:
- Пречиства тялото от вредни вещества,което се дължи на дъбилния ефект на полифенолите
- Удължава живота и подмладява тялото⇒ДЕТОКСИКАЦИЯ
- Имат положително действие върху сърдечно-съдовата система
- Подобряват кръвообращението,повишават еластичността на кръвоносните съдове
- С ябълки се лекува дори склероза и хипертония,инфаркт,инсулт
- Съдържанието на полифеноли е най-високо в дивите ябълки от120мг%до 2,5-2,8%
- Подобряват храносмилането
- Имат свойството на витаминР
Видове полифеноли:
- Епикатехин
- Катехини
- Процианиди
⇒Полифеноли в голямо количество има и в зеления чай,около30%
⇒Значително количество феноли се намират и в гроздето,като най-много има в семената му 60-70%-Grape Seed Extract
Свойствата на тези кахетини са уникални :главно стимулатор на мозъка !
⇒Антоцианидините са Биофлавоноиди, понякога просто наричани Флавоноиди-тези съединения за застъпени в ябълката,което я прави мощен антиоксидантен плод ,който има многобройни ползи върху човешкото здраве!
Освен ,че тя е богата на Епикатехин,важно е да се отбележи ,че в състава и има и Кверцетин Quercetin-мощен антиоксидант и съставка за имунитет и енергия!
⇒Много от нас белят ябълките ,заради пестициди ,а точно в кората им се намират най-много от тези АНТИОКСИДАНТИ!
Полифеноли=храна за мозъка и ключов елемент за здрав организъм=антистарин=протектор срещу злокачествени заболявания!
автор: Милена Граматикова







