Естествено, това не означава, че трябва да се изключат плодовете от храната. Просто трябва да ги консумираме в опраделено време и задължително не след храна, за да се използват всичките им предимства,и да избегнат неприятностите (като например подуване на стомаха). Ябълките и крушите са особено богати на пектин (разтворими растителни влакна), което позволява да се ограничи повишаването на нивото на кръвната захар. Мускулите бързо усвояват енергията от плодовете. Когато приемате плодове след като сте се храниле с друга храна съдържаща протеини и мазнини,организма не може да усвои приетат храна, в същото време плодовете загубват своите качествата .
Ето защо е голяма грешка да се ядат плодове след хранене .За да се усвои скорбялата, е нужен ензим който се нарича Птиалин, съдържа се в слюнката. Почти всички плодове елиминират птиалина. По този начин скорбялата не може да се усвои, когато в стомаха е приет плодови храни. Под действието на топлината и влагата храната в стомаха ферментира. Затова повечето хора получават подуване и нарушение в храносмилането. Когато плодовете се приемат заедно с храни съдържащи белтъчини и мазнини, например със сирене или месо, те се задържат принудително в стомаха, а трябва да преминат бързо в тънките черва, където обикновено се усвояват. За месото обаче е наложително да постои в стомаха, където с помощта на съответните ензими протича най-важният етап от неговото усвояване.
Плодовете трябва да се ядат самостоятелно. Това правило дори би трябвало да се преподава в училище, така децата по-рядко ще имат проблеми със стомаха. Детският организъм има много защитни сили и може да се справи, докато за възрастните, и особено за по-старите хора, плодовете в края на яденето са жива отрова.
Плодове се ядат винаги на гладно. Например сутрин, 20 минути преди закуска.Най-важното хранене за деня закуската ,трябва задължително да е богата на протеин и комплексни въглехидрати И запомнете-След плодовете не бива да се ядат мазнини.
Плодът предизвиква отделяне на инсулин, а това може да доведе до складиране на мазнините от шунката, яйцата, бекона или сиренето от една белтъчно-мастна закуска със солени продукти. Плодове могат да се ядат и късно вечер, точно преди лягане - поне два-три часа след края на вечерята.
Можете да ядете плодове и между обяда и вечерята. Трябва само да са минали поне два часа от края на обяда и да остават още толкова до началото на вечерята. Лимонов сок без захар може да се пие винаги и да се ползва като подправка към риба или салати. Винаги когато е възможно, яжте кората на плодовете. Растителните влакна в нея подобряват чревната проходимост, освен това те са най-много именно в кората, там има дори витамини.
Прочети още ⇔Гликемичен индекс на плодовете
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!
Чувството на студени ръце и крака е често срещан проблем, който може да бъде сигнал за нарушения в кръвообращението. Въпреки че в някои случаи…
Знаете ли, че вашият дневен разход на енергия зависи не само от базалния метаболизъм (BMR), но и от нивото на физическа активност? Изчисляването…
В съвременния свят, където информационният поток е непрекъснат, когнитивната функция играе решаваща роля за успешното справяне с ежедневните…
С напредване на възрастта много хора забелязват спад в когнитивните си способности, като загуба на памет, затруднена концентрация и забавено…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2025 Всички права запазени FHL.BG