Веществата, които увреждат или разрушават витамин Е в организма са железни съединения, синтетичен естроген, хлор или хлорирана вода. Алфа-токоферола е единствената форма на витамин Е, която е активно поддържана в човешкото тяло, затова тя е форма на витамин Е намираща се в големи количества в кръвта и тъканите.Необходим в периода на растежа, в зряла възраст, при бременност, кърмене и усилен физически труд.
Богатите на витамин Е храни са: соя, яйца, риба, семена и ядки, особено в пшеничните и ръжените зародиши.В много от зеленчуците и плодовете-моркови,брюкселско зеле, зелени листни зеленчуци, спанак, обогатено брашно, боровинки, авокадо, ряпа, папая, маслини, пипер, киви , шипките.В растителните масла -фъстъчено ,ленено и др.
Продукт (100 g) Вит. E mg
Най-богатите източници на витамин Е са студено пресовани растителни масла, пшенични микроби, слънчогледови семена, сафлор, и соеви масла.
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!
Лумброкиназа (Lumbrokinase) е фибринолитичен ензим, който се извлича от червеи, а по-конкретно от Lumbricus rubellus, общо известен като червей на кръвта.…
Правят се научни изследвания върху възможностите на Eucommia Ulmoides да помага за понижаване на кръвното налягане, и предотвратяване на усложнения…
Triphala детоксикация и здраве за стомашно - чревния тракт Индийските лечители смятат, че билковата смес от тези три плода : Бибхитаки, Харитаки…
Натурални средства, които влияят най-много в случай на алергия Имуннта система реагира на алергените като на враг за организма и започва…
Fhl.bg-Фитнес и Здраве Магазин за хранителни добавки в София 0888 917 000 024829562
Copyright © 2010 - 2023 Всички права запазени FHL.BG