Micellar Whey измества казеина
Всеки, който е отдаден на фитнес и здраве знае за множеството ползи, които суроватъчен протеин ни осигурява. Това е задължителен арсенал за всеки активно спортуващ.Суроватъчен протеин ни осигурява анаболна среда за изграждане на мускулите или ги предпазва от разпадане по време на диете.Това е вкусен, евтин и удобен начин да посрещнете дневните нужди от протеини. Не само това, но поради своята висока бионаличност и съдържание на левцин е източник и предпоставка за бърз тласък на пътища mTOR в тялото ни с които подкрепяме растежа на мускулите!
Единственият "недостатък" за него, е, че той е най-бързо усвояващия се протеин и се абсорбира от тялото много скоростно,което в определени моменти не е желателно.Както е през ноща примерно, или когато тялото е в покой.За това от MuscleTech започнаха да разработват Micellar Whey! Micellar суроватка е революционна форма на суроватъчен протеин, който се използва при направата на
MuscleTech Nitro-Tech Nighttime , той взема всички преимущества на суроватката и ги комбинира с по-бавен темп на храносмилане както при казеин протеин.
Как става това чрез Micellar Whey?
Това се извършва като се използва стандартен суроватъчен протеин,който преминава през специален процес на полимеризация. Мицеларен суроватъчен протеин се получава чрез термична обработка на суроватъчен протеин преминава през огранична хидролиза от протеолитичен ензим и съдържащ суроватъчен протеин молекули с мицеларен структура, подобна на тази на казеин мицели,
Какво означава това по същество.Това означава, че оригиналните частици от суроватъчен протеин, увеличават размера си и в крайна сметка и молекулно си тегло, почти двойно,на това на нормален суроватъчен протеин. Колкото по-голяма и по-тежка е молекулата, толкова по-дълго време е необходимо да се разгради.
Суроватъчен протеин има високо съдържание на левцин и по-висока биологична стойност (абсорбира се по-добре и се използва пълноценно от организма).Значително по висока биологична стойност от тази на казеин. Когато вземем тези фактори предвид и ги използваме и комбинираме това с по-бавен темп на храносмилане, това означава, че вие поддържате пътища на mTOR активирани.По този начин се стимулира синтеза на протеини за по-дълго време и се избягва всяка възможност за катаболизъм.
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!