от Д-р Джилиан Маккийт
►Диворастящите синьозелени водорасли AFA/Blue-Green Algae са най-концентрираната отлично балансирана пълноценна храна в света.
►Те са с динамичен профил на хранителните съставки като едновременно с това са най-богатият източник на хранителни вещества в най-чист вид:
-
Минерали
-
Витамини
-
Протеини/Аминокиселини
-
Ензими
-
Пигменти
-
Хлорофил
-
Фикоцианини
-
РНК/ДНК
-
Липиди
-
Бета-каротин
-
Комплексни въглехидрати
Тъй като водораслите се разпознават от човешкия организъм като храна, те се усвояват от него със степен на асимилация по-голяма от 90%. Това означава, че организмът е в състояние да оползотвори почти всички хранителни вещества, съдържащи се в тях. Когато се приемат обичайните поливитаминни препарати, обогатени с минерали, организмът може да оползотвори от тях една съвсем малка част. В моята собствена клинична практика казвам на пациентите си, че това с което се хранят е важно, но още по-важно е това, което абсорбират и асимилират от храната.
Водораслите AFA имат изключително високо съдържание на витамини, минерали, аминокиселини (висококачествени пълноценни протеини) и активни живи ензими, включително един съвършен аминокиселинен профил с 62% белтъчно съдържание, високо съдържание на бета-каротин, антиоксиданти. AFA са най-богатият известен натурален източник на вит. B12 и на хлорофил.
Съставът на храната, която приемаме е от жизнено важно значение, тъй като той определя колко енергия е необходима на организма за да разгради и преработи постъпилата в него храна. Колкото повече храната е предварително преработена, толкова повече нашият организъм е принуден да полага усилия. Продължителното готвене и термична обработка на храната поставя ензимния резерв на организма на голямо изпитание. Ензимите са белтъчни молекули, които разграждат храната на малки частици, толкова малки, че да могат да преминат през микроскопичните пори на червата в кръвта. Храната, която приема съвременният човек, е толкова лишена от ключови по своето значение съставки и от ензими, които да подпомогнат храносмилателния процес на усвояване, че ние прост о злоупотребяваме с нашия организъм поради неправилно хранене. Ето защо може да се чувствате изморени веднага след ядене, да получите подуване на корема и липса на енергия.
По тази причина е нужна допълнителна енергия за разграждането и усвояването на храната поради различни дефицити в нея. Имаме нужда от още допълнителна енергия за разграждането и отстраняването на пестицидите и други токсини от храната и околната среда и за да обуздаем разрушителното въздействие на високите нива на умствения стрес. Крайният резултат е ниска енергия и некачествено отстраняване на токсините и отпадните продукти. Нашият организъм е принуден да складира тези вредни токсични остатъци в мастните клетки, в кръвния поток и в органите с ключово значение. Така ние се тровим и се лишаваме от енергия. Изчерпването на енергийните запаси се счита, че допринася за срива на имунитета и за възникването на дегенеративни заболявания, на което сме свидетели понастоящем.
Статията има информативен характер, продуктите които се промотират, не са лекарства и не трябва да се използват за лечение!